Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2006 21:21 - БЪЛГАРИТЕ СА ПОТОМЦИ НА НАЙ-ДРЕВНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ
Автор: seeker Категория: Технологии   
Прочетен: 14492 Коментари: 16 Гласове:
3



По  Д-р Владимир Георгиев, Николай Павлов, Петър Голийски

  Именно днешна България е нашата прадревна люлка, която част от нас напуснаха в зората на човешката история и към която се завърнаха преди хилядолетие и половина, смесвайки се с повече или по-малко сродни като език, бит, раса и материални култура европеидни народи.image

Съгласно някои сведения първата поява на българите в Източна Европа се свързва с появата на кимерийците през VIII в. пр. Хр. Такива податки има в “Зографска Българска история” (XVIII в.), у Ербело дьо Моленвил, Жозеф дьо Гин, Димитър Хоматиян и дори в “Джагфар Тарихъ”. Според едно от мненията дошлите от изток кимерийци етнически са били близки до траките. А според друго мнение – до иранците.

От района на северното Причерноморие така наречените кимерийски вълни, наречени от някои българи, стигат до Мала Азия, Балканите и дори до Испания, а оттам и до Ирландия (известните от ирландските саги “Фир Болг” – народът на Бог), известен с това, че той донася на Британските острови ритуала за влизане в битка с тъпани и... гайди.
Вероятно именно появата на Балканите по това време на древни български преселници е основата на сведения от собствено българската средновековна историческа традиция, използвани от йеросхимонах Спиридон, поп Йовчо Попниколов и от неизвестния автор на Зографска Българска история, които пишат за български царе на Балканите още в началото на I хилядолетие пр. Хр. 
Тези теории всъщност се допълват взаимно в светлината на последните изследвания. Тезите на Петър Добрев за Памир, хунската на Съселов и тази на д-р Ганчо Ценов, както и на “забравения” Г. С. Раковски за автохтонността се оказват различни части от пъзела на Древна България. image
Свързващото звено между тях са откритите мумии в Такла макан, датирани на 3-4 хиляди години, но за това в следващия пост, за да не заспамим темата.

На фона на откритията за “потопа” в Черно море преди 7500 г., доказан от американския учен проф. Баларт (по този повод е издадена книгата “Ноевия потоп” от Питман и Райън), Варненският халколитен некропол с най-старото злато в света (6500 г. пр. Хр.), а и това, че най-старата писменост досега в света е открита по нашите земи (Градешница, 8000 години), допълнено и от откритата клинописна плочка от Шумер, показваща, че шумерите идват от Запад, т.е. от района на Причерноморието и Балканския полуостров, от само себе си се оформя тезата, че българите са старо население на Балканите и Причерноморието, като части от тях са мигрирали в различни исторически периоди, едни са останали на място, други са се върнали от изток... 

imageОсвен това е безспорен факт, че от Тихия до Атлантическия океан е пълно с български топоними – езеро Байкал, река Дуло край Уланбатор, езерото Балх(к)аш, връх Хан Тенгри в Северозападен Тян Шан, Бух(г)ара, Балкан, Алпи, планинската верига Бух(г)ара в Пиринеите, названията на стоки, като българска пшеница, най-качественият юфт и досега в Казахстан се нарича “булгар”, българският филигран, известен в Иран като “муза-и-булгар”, ястието “булгур”, музикалният инструмент “булгарина”, областта Сакар в Египет (у нас Сакар планина), проход Шипки в Тибет – проход Шипка в България, Ищар във Вавилон, Истар-Истър в България и пр. 

Така се налага изводът, че българите са стари поселници на Балканите, наричани в различни периоди от време пелазги, траки, скити, кимери, бели хуни, оногури, котунгури, берлиси, севери, хазари и пр... българи. 
Нашата историческа наука е все още в дълг към българската история .



Тагове:   най,   население,


Гласувай:
3



1. zvezdichka - Да,
31.10.2006 22:34
подкрепям мнението ти, което изразяваш чрез този пост относно нашите древни корени - траките и че те са били много емблематична нация. А какво са владеели като занаяти, науки и т.н. може само да прави догатки за някои неща човек.
цитирай
2. karavelov - Аха!
03.02.2007 16:34
Наистина интересно но не бих казъл че се съгласявам с твърденията в този пост!А и индентификацията ни с траките я смятам за несъществена!!!Защо ли?!
Ами много просто когато българите са дошли на Балканския полуостров те вече са били романизирани и елинизирани!Потомци им днес са каракачаните(елинизираните траки) и куцовласите наричани още цинцари (романизираните траки)!!!Поздрави!!!
цитирай
3. zvezdichka - Но как траките, могат
03.02.2007 20:36
да бъдат елинизирани, при положение, че те са много преди гърците и са най- древните, населявали нашите земи... По скоро гърците са откраднали много от нещата, пронадлежащи на траките и са ги обявили за свои. Пример за това е Орфей, за когото те имат претенции, че е грък...
цитирай
4. karavelov - Да вярно е !!!
03.02.2007 21:39
да вярно че гърците са крали от от миналото на траките!!!:) но ние нямаме нищо общо с траките!?
ние сме потомци на древните българи,славяните и на много други племена които са се влели в народа ни но траките по това време вече са били елинизирани и романизирани!прочети малко изворите от тая епоха и ще се убедиш в това!!!
цитирай
5. sturmbolg - За славяните не си прав. Българите ...
11.03.2007 13:21
За славяните не си прав . Българите са коренно население на Балканите . Когато Аспарух идва , той идва като освободител не като завоевател . Той освобождава своя народ от византииско иго и сключва съюзи с българи не със славяни . На територията на България славанските останки са минимални .
цитирай
6. zvezdichka - В подкрепа на темата
15.03.2007 22:45
искам да добавя и един интересен линк

http://www.institutet-science.com/bg/introb.php

в който се говори не само, че траките са били едни от най-стари обитатели по нашите земи, владеещи в съвършенство занаяти, различни умения за строителство, битки и т.н., но че те не са били толкова примитивни, както ги смятат в днешно време много наши съвременници, но са имали нещо повече от това, а именно писменост...
цитирай
7. анонимен - pf
02.10.2007 18:09
da va eba u zubarite
цитирай
8. анонимен - traki balgari
01.02.2008 12:25
мисля че ние балгарите имаме много повече общо с траки и древни племена отколкото гърци египтяни и т. н.
цитирай
9. анонимен - олеле,олеле
08.05.2009 13:33
българите са номади.
българите пройзлизат он най низшите тюркски касти
престанете да подвеждате простия народ с глупостите на някой си ненормален и тъп гяурин
Искалови се е така да бъде, ама не е .
четете западна преса по въпроса за пройзхода на вулгарина.
цитирай
10. анонимен - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
05.08.2009 16:30
Какво то и да говорят и пишат в чуждата преса е пълна лъжа и тотална измислица.
Хора ние сме наследници на изключителен народ гордейте се че сме Българи. Българите са най-древния народ обитавал тези земи и никой не може да ни отнеме това наше право .
цитирай
11. анонимен - Българите са най-древният и цивилизован народ в Европа!!
13.12.2009 06:05
Българите са най-многочисленият народ на балканите и вторият по-численост народ в древният свят след индуисите. Това Херодот го е писал и е доказано. По това време от Нас тръгва културата на цяла Европа. Доказателствата за това са безпорни. Всичко друго си е чиста проба завист на другите държави.
цитирай
12. анонимен - Въпрос към академиците
21.07.2010 20:39
Ако българите са пришълци тук, на Балканите, защо след стъпването на Аспарух тук, започва една последователна инвазия на юг от Балкана, която не спира в следващите столетия? Нали тази планинска верига се явява като естествена преграда между България и Източната Римска империя, нещо което би улеснило просъществуването на една млада и слаба държавичка? Кой луд би строил държава пред вратите на Константинопол? Не е, ли логично ресурсът на една такава ,,държавичка'', да бъде употребен в друга посока, примерно север-северозапад? Но, не, напълно на всякаква логика, тези,,пришълци'' се стремят точно към портите на императора, нарушавайки естествената граница, която минава по Стара планина. Истината, може би, е, че тези пришълци са в действителност освободители, освободители, които освобождават поробени земи. Никой до сега не е успял да ми освети този въпрос - защо със ,,стъпването'' си на Балканите, българите така настървено се борят за днешна Тракия. Дори първия договор между България и Византия е именно за областта Загоре.
цитирай
13. анонимен - на олеле и на всички наши душмани
10.09.2010 23:03
на тъпия мангал олеле ще напиша ти тъпанар си произленал от наи низша каста . просто всички истински българи трябва да се събудят. ние имаме собствен произход различен от турския и руския имаме и собствен супер етнос нашите братя в азия . към тях се домогвали откраи време тур и рус . българия е жива бьлгария ще я има и след вашите жалки дьржави да живее българия
цитирай
14. balkan1 - Не си знаем календара
09.07.2011 17:28
Артефактите и техните орнаменти от храмовете-гробници в "тракийските" могили са символи от Системата и Корекциите на Българският календар - то ест въпреки че сме обиколили Земята родното ни огнище е тук -
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532


цитирай
15. анонимен - mit service backlinks service
27.09.2011 00:21
search engine seo good seo <a href=http://xrumerservice.org>seo backlink</a> backlinks tool
цитирай
16. balkan1 - ZIEZI
26.10.2011 18:54
http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=98
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: seeker
Категория: Други
Прочетен: 108735
Постинги: 13
Коментари: 60
Гласове: 651
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031